Dag allemaal,


Van een predikant uit Friesland kregen we het onderstaande. We hopen dat het ook voor jullie een bemoediging en inspiratie is. Wij wensen jullie veel zegen toe voor de komende veertigdagentijd.


Hartelijke groeten,

Marcel van Blankers

Namens stichting Kerygma (www.kerygma.nl).


**************************************

Als leerlingen van Jezus op weg naar Pasen


Het valt niet mee in deze tijd. Door de strenge lockdown zijn veel kerken dicht, moet je meer thuis blijven en thuis werken. Als je schoolgaande kinderen hebt, moet je naast ouder ook nog eens leerkracht zijn, terwijl je geen onderwijsbevoegdheid hebt. Ook in het kerkelijke leven gaat het even niet meer zoals we gewend zijn. We moeten roeien met de riemen die we hebben en van de nood een deugd maken. Als je dus nu even niet meer kunt trainen voor korf- of voetbal, en je wordt dat lesgeven ook een beetje moe, dan kun dit jaar wat meer tijd vrijmaken om zelf leerling te zijn. Ja, en weet je, eigenlijk was je dat steeds al. Daar ging het Jezus om toen Hij Zijn discipelen de wereld inzond. Hij zei dat zij van ons leerlingen zouden maken, die zouden doen wat Hij gezegd en gedaan had.


Wat betekent dat voor mij – juist in deze tijd – dat ik Zijn leerling ben? Gooi ik het bijltje erbij neer of keer ik me juist naar Hem toe? Heb ik de kracht wel om deze tijd door te komen? Maar waar haalde Jezus dan zijn kracht vandaan om Zijn lijdensweg te gaan? En hoe kon het Pasen worden? Hoe kan ik me op Jezus focussen zodat het ook echt Pasen in mijn leven wordt?


De antwoorden op dergelijke vragen komen je niet aanwaaien. Petrus en Johannes waren hun leven lang navolgers en leerlingen van Jezus. Enkele voorgangers van verschillende gemeenten uit het mooie Friesland nodigen mensen uit om zich gedurende zeven weken te verdiepen in wat het voor hen betekent leerling van Jezus te zijn. Ze maken daarbij gebruik van een cursus. De inhoud van die cursus komt tot je in een dagboek. Aan de hand van dat dagboek ga je dag voor dag, stap voor stap op weg naar Pasen. Naast een sleutelvers is er elke dag een stukje onderwijs, een uitdaging, een gebed en een toepassing in dit boek, zodat je leert leven in de kracht van Jezus.


Het dagboek is heel geschikt voor persoonlijk gebruik, maar ook voor kleine groepen. Wie weet geeft de techniek ons in de komende tijd de ruimte om via zoom, skype o.i.d. kleine groepen te vormen. We nodigen je van harte uit mee te doen. Het dagboek “Discipelen van Jezus” kost acht euro.”

 

De dagboeken Discipelen van Jezus zijn te bestellen in onze webwinkel. Het dagboek 'De werken van Jezus doen' is ook nog beschikbaar.